Gör ditt eget gelégodis!

 Gör ditt eget gelégodis! 



Hemgjort gelégodis kan vara ett hälsosamt sätt att undvika att falla för alla frestelser på godisavdelningen i butiken. Dessa gelégodisar är rika på protein och C-vitamin och kan därför ätas med gott samvete av både stora och små. En av fördelarna med gelégodis är att det finns många möjligheter. Så här kan du experimentera med olika bär och juicer och plötsligt har du dina alldeles egna unika godisar. Så varför inte testa detta recept nu när helgen närmar sig med stormsteg?


Ingredienser: 
1 dl kokosmjölk 
2 dl mosad mango (mosa en mango med en mixer/stavmixer) 
2 msk gelatin eller ca 6 gelatinblad 
1 tsk vaniljessens 

Så här gör du: 

1. Kör mangon i en mixer eller stavmixer till en slät puré. 
2. Häll kokosmjölk i en kastrull och strö gelatin över. Låt detta stå i 2-3 minuter, värm upp under omrörning tills gelatinet lösts upp. 
3. Lägg sedan i mangopurén och vaniljessensen i kastrullen tillsammans med kokosmjölken och gelatinet. Blanda väl. 
4. Häll sedan blandningen i formar. 
5. Låt formen stå på köksbänken i 5 minuter och ställ sedan in i kylen. Förvara gelégodiset i en lufttät burk i kylen. Det håller sig i cirka 14 dagar i kylen. 

Tips; Dubbla gärna receptet. Dessa kommer snabbt att bli populära. En ny favorit att ha som helggodis för både stora och små. 


Hoppas det smakar! 

Hälsningar Malin