Kallpressad matKallpressad mat 


Våra produkter är kallpressade. Det kanske låter fancy, men vad betyder det egentligen? Vad är skillnaden mot barnmaten du hittar på torrvaruhyllan?


Först ska jag berätta hur vi gör våra produkter. För det är faktiskt så, att HUR maten produceras är en av de absolut största skillnaderna, jämfört med andra typer av barnmat.


Vi börjar med att mixa ihop frukt, bär och grönsaker, som kommer i små bitar. Precis som du gör hemma i din mixer, men vi använder en betydligt större variant.


Sedan fyller vi påsarna med maten och förseglar dem.


Påsen går sedan in i en stor kammare som är fylld med vatten. Med hjälp av ett högt vattentryck mot utsidan av produkterna, kallpressas maten och gör den säker under längre tid i kylen. Hemma får du kanske en hållbarhet på 3 dagar, medan vi får 3 månader på vår mat i kylen.


Det betyder att vi inte använder någon värmebehandling, vilket i sin tur gör att maten smakar bättre, eftersom den är färsk. Det gör också att maten blir mer näringsrik än den som är kraftigt värmebehandlad.


Barnmat som ska förvaras i rumstemperatur med en lång hållbarhet på cirka 2 år, ska värmas upp över tiden. Värme förstör många näringsämnen, speciellt C-vitamin är väldigt känsligt för värme. Barnmaten i torrvaruhyllan är däremot ett väldigt bra alternativ när man ska ut på resa och inte har tillgång till kyl.


Kallpressning bevarar både smak, konsistens och näring. Smaka själv så får du se! Många föräldrar äter mer än gärna upp resterna, om det blir något över.😊


Du kan värma upp våra produkter om du vill. Det är då den enda värmebehandlingen maten har fått. Du kan göra det försiktigt genom att sänka ner påsen i ett vattenbad.


Kallpressad barnmat är en trend i USA och har precis kommit till Europa. GroGro erbjuder nu den första i Sverige och vi hoppas att du gillar den!


Om du inte har provat än, ge det en chans och våga testa! Om du har smakat, dela gärna din upplevelse av vår mat och skriv en kommentar.


Om du har några frågor, skriv till oss på Instagram eller Facebook. Du hittar oss under @grogrosverige.


Hälsningar Malin