Knaprigt goda havrekex!
Kex är ofta en favorit bland barn och vuxna, men innehåller ofta mycket socker.
Här kommer ett recept på hur du kan göra krispiga kex i ett nafs (och vi menar verkligen i ett nafs). Plus, här undviker du även matsvinn om du använder överbliven gröt.
Vi tror faktiskt inte att det kan bli mycket enklare. Resultatet? Knaprigt goda havrekex på endast 1 ingrediens!
Så här gör du:
1. Koka havregryn med vatten eller mjölk eller använd rester av gröt
2. Bre ett tunt lager av gröten över en plåt med bakplåtspapper
3. Strö över lite ceylonkanel och eventuellt lite salt.
4. Grädda i 180℃ g i ca 25-30 minuter.
5. Låt svalna
6. Servera
Tips; Doppa kexet i en valfri dipp eller bre något ovanpå; vi rekommenderar jordnötssmör, sylt eller GroGro smoothie med ananas och sötpotatis, smakar jättegott!
Vill du testa en annan twist kan du prova GroGro grötpinnar, receptet hittar du här.